woensdag 27 november 2013

Sunshine Coast, Brisbane & Gold Coast

Next update!

De volgende stop was NOOSA (19-21/11), een gezellig stadje waar power walking en kajakken heel populair zijn. Het stadje wordt doorkruist door een aantal rivieren en staat bekend om zijn everglades die maar op een paar andere plaatsen ter wereld te vinden zijn (oa Florida). Het is een wat sjieker stadje in vergelijking met de andere waar ik al geweest ben (getuige hiervan zijn de boetiekjes in Hasting Street, de hoofdstraat) maar backpackers zwermen gewoon door de andere, opvallend 'beter geklede' toeristen/inwoners. De huizen langs de rivier met hun kades en (vaak) aangemeerde boten verraden waar de high elite zich bevindt. Maar desalniettemin is 't een stadje waar een gezellige sfeer hangt en waar je vooral moet door slenteren. Dat is dan ook wat ik het eerst gedaan heb: door Noosa Heads geslenterd en het strand opgezocht. De volgende dag was marktdag in Eimundi, een dorpje dichtbij Noosa. De markt bestaat uit meer dan 300 stallen met alles wat je maar kan bedenken (eten, souvenirs, kledij,...) en ook hier was het gezellig rondslenteren. Ik was er nadien zo tam van dat ik me een paar uur op het strand heb neergelegd :-). Noosa heeft ook een nationaal park dus was het nog eens tijd om de wandelschoenen aan te trekken! Twee tracks van samen 6,9km brachten me langs de kust en door het woud. Hier zijn al vaak koala's in het wild gespot, maar helaas heb ik er geen gezien. Buiten de vele bush turkeys (vieze beesten die overal zitten) was de enige toffe catch van de dag een gigantische hagedis/leguaan/iets in die aard. Het was ook een Belgendagje, ze zijn niet dik gezaaid hier, maar op 1 dag ben ik er 3 tegengekomen! Duitsers daarentegen vind je hier nog altijd bij de vleet. 

Next up was BRISBANE (21/11-25/11), de derde grootste stad in AustraliĆ« en ook hier was het vooral wandelen en ontdekken. De Mt. Coot-tha Lookout gaf ons een prachtig zicht over Brisbane en omgeving en de Lone Pine Koala Sanctuary leerde ons de Australische dieren kennen. Overal waar je keek, zag je koala's: moeders met hun jong in de buidel, jonge koala's, volwassen koala's en gepensioneerde koala's (er was echt een pension!). Kangoeroes (ook met kleintjes in de buidel!), wombats, emoe's, Tasmanian devils, vogelbekdieren, flying foxes (soort vleermuizen) en cassowaries hebben er ook hun thuis gevonden. Een geweldige zoo en perfecte daguitstap. Een storm gooide 's avonds roet in het eten voor ons uitgaansavondje, maar gelukkig heeft elk hostel wel een bar en moesten we de storm niet trotseren. 

Voor ik naar Byron Bay ging, stopte ik nog even in SURFERS PARADISE (25-26/11) op de Gold Coast. Surfers is het mekka voor surfers (what's in a name), adrenalinezoekers (veel themaparken, waterparken,...) en schoolkinderen op vakantie. Schoolies is volop aan de gang en dat betekent dat het school uit is en horden pubers naar de stranden trekken met kratten bier, wijn en sterke dranken onder de arm, klaar om elke avond stevig te feesten. Waar is de tijd? Het motto "What happens in Schoolies, stays at Schoolies" spreekt voor zich. Surfers heeft de laatste jaren veel nieuwe, hoge gebouwen/appartementen/hotels opgetrokken langs de dijk: je kan het vergelijken met een kleinschalig Oostende. Het Q1 gebouw is hoger dan de Eiffeltoren en de Chrysler building in NY en bezit een skydeck. Ideaal voor een prachtig uitzicht over de Gold Coast en als je rond 5PM gaat, zoals wij gedaan hebben, dan heb je dag, zonsondergang en nacht in een! 

Nu ben in aangekomen in Byron Bay, een meer hippieachtig en alternatief stadje, dit is meer m'n ding!

NoosaBrisbane
Surfers Paradise Geen opmerkingen:

Een reactie posten