zondag 5 juli 2015

The summer of weddings

Zomer 2015: de zomer van tropische, nooit eerder geziene temperaturen in België en, in ons geval, de zomer der trouwpartijen. Vier koppels uit de vriendenkring en familie zeggen hun 'I do'. Dit is echter buiten mijn broer gerekend: hij maakt er meteen een dubbel feest van en gaat zowel 'I do' als 'Ja, ik wil' zeggen. Vandaar dat het weer tijd is om onze koffers in te pakken en richting Amerika te vertrekken voor deel 1 van zijn bruiloft! Travel & parties, two of my favorite things!

06/07

Een zeer korte vlucht naar Frankfurt in een mini-vliegtuig en een lange bewogen vlucht naar Baltimore bracht ons op Amerikaanse bodem. Maar onze eindbestemming was nog niet in zicht. Helemaal uitgeput - niemand heeft echt kunnen slapen - moesten we de man van het autoverhuurbedrijf en zijn vele "wil u dit er ook bij? En dit?' -vragen nog trotseren en moesten we de eerste rit in onze American style SUV (Ford Escape) naar het huis van Vicki en Bob in Arnold overleven. Tijdens deze eerste rit was 't enkel even wennen aan het feit dat mijn linkervoet nutteloos naast mijn rechter stond zonder ambriage. Daar aangekomen werden we met open armen ontvangen en het duurde niet lang eer we onze bedden gingen opzoeken. Ons mama blijft bij Vicki en Bob, Katrien en David zitten op een halfuurtje van daar bij een piraat/visser en Sam en ik zitten "just around the corner" van Vicki en Bob. Het koppel dat ons herbergt, Mary-Anne en Steve, zijn twee topmensen: hartelijk inclusief bulderlach, over the top enthousiast en supervriendelijk.

07/07


There's no escaping the jetlag: om 5u 's morgens lagen we al klaarwakker in bed. Vandaag en morgen staat Washington op het programma: met de auto naar New Carrolton en vandaar met de oranje metrolijn de hoofdstad in. 

- 10u30: rondleiding in het Witte Huis. Een dergelijke rondleiding moet je op voorhand aanvragen via een Amerikaanse senator. Slechts een week op voorhand weet je of je toegelaten bent of niet en wij hadden recent de boodschap gekregen dat we er bij zijn! Van iedereen die er bij was, is op voorhand een background check gedaan door de veiligheidsdiensten. Heel vlot verliep dit niet: van mij moesten ze een recheck doen, omdat mijn geboortedatum niet overeenkwam met wat zij in hun gegevens hadden. In Amerika doen ze dan uiteraard ook weer averechts en zetten ze de maand voor de dag. Er is dan ook een groot verschil tussen 03/09 en 09/03 ;-) Ons ma die even de grappige wou uithangen en zei dat ze getuige was van die heuglijke dag kon geen glimlach toveren op de agente. Ze kreeg enkel een droge "It's gonna take about 10 minutes to do a recheck". Na 10 minuten in quarantaine kreeg ik een all-clear en konden we aan de (niet-begeleide) rondleiding beginnen. En ineens stonden we in het Witte Huis! Niet veel mensen kunnen dit zeggen. Na een eeuwenlang verbod om foto's te maken in het Witte Huis, is dit een week voor ons vertrek opgeheven. Nu staan er bordjes: "Taking photos is encouraged, but no flash please". De bibliotheek, de Blue Room, de Green Room, de Red Room, the East Room, we hebben ze allemaal gezien! Allemaal superinteressant! Spijtig dat we geen blik hebben kunnen werpen in de Oval Office.

- The Washington Monument of The Needle: een obelisk van 169m hoog. 
- The Reflecting pools en Lincoln Memorial: een prachtig gebouw met een machtig 5,8m hoge afbeelding van een zittende Abe Lincoln. Onder hem staat nog een sokkel van 3m hoog. Impressionant.  
- Martin Luther King monument

Maryland ligt aan de Chesapeake Bay en ze zijn hier fervente krab-eters. Een krabfestijn is dan ook een must als je hier bent: met een hamertje ga je aan de slag en probeer je zo veel mogelijk krabvlees uit de krab te halen. Dit betekent veel gepeuter,  veel geklop en getrek (aan de poten) en vuile handen en vingers die nog een paar dagen daarna naar krab ruiken. TOPavond!

08/07: Day 2 in Washington!

- Pentagon + memorial voor de slachtoffers van de 9/11 aanval op het Pentagon.
- Arlington Cemetry: met onder andere de graven van John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie Onassis, van de slachtoffers van de ontplofte Challenger, het graf van de onbekende soldaat. Het zijn uitgestrekte velden van witte grafzerken. Indrukwekkend. 
- US Capitol: het hart van de stad en de politiek in Amerika. Dit gebouw ligt op 1 lijn met de obelisk en Lincoln Memorial en is de enige plaats dat geen adres heeft.  

Wat me is bijgebleven bij Washington? Geeft een zeer rustig gevoel, niet veel hoge gebouwen, veel parken en open ruimtes, alles is gemakkelijk bereikbaar met de metro. Enkel het Air & Space Museum staat nog op mijn lijstje, hopelijk lukt het me nog om hier naartoe te gaan.
's Avonds was het de bachelorette party voor Rachael. Lekker eten (en margarita's/drinken) in El Toro Bravo en nog een shot als afsluiter in een karaoke bar. Toffe groep, lekker drinken, veel gelachen, TOPavond!

09/07: Hangover-time + tripje naar de Mall. 


Overdag wat winkelen in 2 verschillende mall locaties om een dag met een kater toch niet nutteloos te laten voorbijgaan. s Avonds waren de jongens weg op bachelor party (hun hangover time komt morgen wel) en de ladies gingen normaal thuis blijven en een pizza bestellen, maar ook die plannen veranderden last-minute door iets te lang te shoppen in de Mall :-). 

10/07: preparations, preparations, preparations & rehearsal/dinner.

Let's go!


Zaventem - Frankfurt 
Het Witte HuisDit zwaard zie je enkel gereflecteerd in de spiegel.

Betoging vlak voor het Witte Huis


Bachelorette party @ karaokeGeen opmerkingen:

Een reactie posten