donderdag 2 januari 2014

Great Ocean Road, Grampians & Adelaide

Deze update is long overdue! Waar zat ik weer...

15/12-17/12

De geplande driedaagse tour bracht ons de eerste dag naar THE GREAT OCEAN ROAD, opgedragen aan alle slachtoffers van WOI. Alle mooie stadjes, uitzichten en stranden passeerden de revue, zoals oa Lorne, Kennet River (met kleurrijke vogels en (grijze) koala's in het wild), Apollo Bay, Loch Ard Gorge, London Bridge en hoogtepunt Twelve Apostels (nooit 12, ooit 9, nu nog 7). Onze eerste nacht brachten we door in Warrnambool. Dag 2 en 3 waren voorbehouden voor het GRAMPIANS NATIONAL PARK. Op dag 2 deden we een aantal korte wandelingen naar prachtige watervallen en mooie uitzichten. Hall's Gap, in het midden van het park, was onze tweede slaapplaats. Dag 3 was voorbehouden voor een hike van 2,5u return helemaal naar de top van de Pinnacles. Het uitzicht daar was adem-be-ne-mend, de hele vallei lag aan onze voeten. Echt genieten. Afsluiten deden we met een chill uurtje aan de Venus Baths, een natuurlijke stroom waar we ons wat konden opfrissen. 

Op diezelfde (derde) dag bracht een 7 uur durende busrit ons naar ADELAIDE (17/12-23/12). De weersverwachtingen waren duidelijk: warm, heet, om niet te zeggen broeiend. Donderdag was de warmste decemberdag die ze ooit gehad hebben in 82 jaar met een temperatuur van 43 gr C. Het was alsof je rondliep in een haardroger. Wat doe je in zo'n hitte? De koelte binnen opzoeken! En hiervoor waren de prachtige Arts Gallery, het museum en de shops perfect. De dagen daarna was het vooral rondlopen in de stad en al gaandeweg dingen ontdekken. De stad is gekend om zijn kerken, maar blijkbaar zijn er meer pubs in Adelaide dan kerken. The City of Churches is natuurlijk (qua marketing) een betere slogan dan the City of Pubs natuurlijk. Ook al weet ik wel dat niet iedereen daar mee akkoord gaat zijn ;-). Mijn laatste volledige dag in Adelaide ben ik met Katrin, een Duitse waar ik al 2 weken mee optrok, op wijntour gegaan door de BAROSSA VALLEY. Barossa Valley (vooral rode wijn), Adelaide Hills (vooral witte wijnen -- koeler, meer regen) en Eden Valley worden bevolkt door kleine zelfstandige families die wijngaarden bezitten. Jacob's Creek, een merk ook bekend in de Knoet (dacht ik?), heeft daar onder andere zijn thuisbasis. Er zal echter nooit 'Barossa' vermeld staan op hun flessen, vermits daarvoor minstens 75% van de inhoud van een Barossa-wijngaard moet komen. Daarvoor produceert Jacob's Creek te veel. Op de tour bezochten we 4 'wineries' waar we elk telkens 7-8 wijnen mochten proeven. Dat was al even geleden, dus ondanks het verorberen van een doos crackers, stonden we tegen lunch al lichtjes op onze kop ;-) Ik ben geen rode wijn-fan, maar aan de honderd jaar oude (en 100$ kostende) rode wijn van Peter Lehman was ik meteen verkocht!

Maandag 23/12 was het tijd voor mijn terugkeer naar Sydney en de aankomst van m'n grootste en beste kerstkado ooit! Helaas wisten we toen nog niet dat ons geduld wat op de proef gesteld zou worden... 

Update 2 volgt snel! 

The Great Ocean RoadTwelve Apostels


The Grampians Adelaide
Wijntour

De 100$ wijn!

Arts Gallery en Belgische kunst (?)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten