zondag 27 oktober 2013

Sydney-Cairns

Next update! :-)

De laatste dag in Sydney eergisteren was vrij relaxed, heb een meeting bijgewoond over werken en reizen in Australië en nog wat administratie geregeld (of geprobeerd toch, want 't is nog niet inorde). Een afspraak maken voor een medicare kaart is moeilijk als je de dag erna naar een andere bestemming vliegt en je nadien ook geen 5 dagen na elkaar meer op dezelfde plaats bent. Ik heb ook geleerd dat 22 graden bij ons nu lekker zacht is en hier in Sydney heb je het gewoon koud met die temperatuur (of ligt dat aan mij?).

Gisterenochtend (26/10) vroeg het vliegtuig genomen richting Cairns met Tiger Airways om vandaar mijn trip naar het zuiden te beginnen. Daar is het gelukkig wat warmer dan in Sydney, 29-30 graden, dus vanaf nu zal ik me ook moeten beginnen insmeren :-) In Cairns is het 1u vroeger, omdat ze daar niet meedoen aan de Daylight Saving Time. Dit is in New South Wales (Sydney) ergens begin oktober wel ingegaan. Er zijn effectief blijkbaar ergens twee naast elkaar gelegen dorpjes (Tweed Heads en Coolangatta) die elk aan de andere kant van de staatsgrens liggen (en dus zomeruurgrens). Daar kan je met NYE 2x nieuwjaar vieren: je hoeft er enkel maar 1 straat verder te gaan en je kan een uur later terug aftellen! Maar als je dus onze eigen wintertijd meerekent vanaf dit weekend dan zit ik vanaf nu weer op een tijdsverschil van 9u. 

Aankomst in Cairns: zwoel met een zeer aangenaam en welkom windje! 't is hier echt een toffe stad, niet groot, maar met heel veel te doen. Het staat bekend om een partytown. Gisteren nog wat administratieve dingen proberen te regelen, maar die medicare is echt tricky! Toen ik ze eindelijk gevonden had, moest ik mijn visum nog op papier hebben en toen ik eindelijk ergens een printer had gevonden, was het kantoor net gesloten... Gelukkig bevond dat kantoor zich in 'n groot winkelcentrum en kon ik mijn frustratie uitwerken op de winkels. De mode hier is trouwens niet voor mij gemaakt: of alles is te kort (blote buiken en korte t-shirts zijn hier nog in), of de taille zit net op m'n heupen, of het is te lang... Maar niks ertussenin. Ook de tribal- en hippiepatronen zijn hier in (Julie, jij zou je hier kunnen uitleven, helemaal iets voor jou!). 's Avonds een lekkere pizza gaan eten en nadien iets gaan drinken met iemand van couchsurfing. Heb veel bijgeleerd over Australië en rugby (maar snap er nog altijd niet veel van) en goede tips meegekregen over NZ. 

Vandaag in Cairns (27/10): lang geslapen, brood gaan halen, esplanade afgewandeld, gaan beachvolleyballen (finale net verloren!) met free pizza en minder free beer achteraf. Hier beachen ze blijkbaar elke avond tot 22u! My kind of town!

Vanaf morgen tot woensdag zit ik in het regenwoud bij de krokodillen in Cape Tribulation en in de Atherton Tablelands. Spannend!

3 opmerkingen:

 1. Goed voor je portemonnee dat je de mode daar niks vindt ;-)
  Wim zal blij zijn dat je in vorm blijft, hij hoopt nog altijd dat je vroeger terugkomt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Tine! Ik zei toch dat je als een hippie gaat terugkomen! Hoera, al iets van mijn lijstje afgewerkt! Ik wacht op nieuws van je eerste dreadlock!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik verschoot ook van die mode, maar ge gaat zien, volgende zomer zitten daar wel veel dingen van in onze mode! i swear, dus shopt toch maar e beke die freaky stuff, maar niet te veel gram he ;)
  en het ligt niet aan u, 22graden voelt daar inderdaad koud aan, rond de 30 is perfect! ge moet u nogtans wel altijd insmeren he. en zeker alst bewolkt is, ik ene keer ni gedaan, men marcelleke stond er helemaal in :(

  BeantwoordenVerwijderen