donderdag 24 oktober 2013

1st (very long) day Down Under!

En voilà! Hier zijn we dan, aan de andere kant van de bol, Down Under

Donderdag 24/10 - 6 AM
Touchdown! In totaal ben ik ongeveer 26u onderweg geweest en dat voel je toch. Mijn tijdsbesef is weg en voel me wat groggy. Hopelijk valt de jetlag toch wat mee...

Enkele trefwoorden die de vlucht goed omschrijven: bye bye tine - wenen - donker Londen - gigantische vliegtuigen - briefjes lezen - verder wenen - 1/2 Great Gatsby - klein beetje "slapen" - the Perks of being a Wallflower - stijve nek - modern Dubai - 2/2 Great Gatsby en bij het belangrijkste stuk in slaap vallen - verder "slapen" - Man of Steel - "slapen" - in totaal: 2x dinner en 3x breakfast op 20u tijd.

Donderdag 24/10 - 8 PM
De 1e dag bestond uit inchecken om iets na 7 's morgens en mezelf een voornemen doen dat ik zeker tot 20u zou wakkerblijven. Direct al samen met Lynn, een meisje van Antwerpen, en Cynthia, een Duitse, op trot gegaan door Sydney en wat een leuke stad! Ook het weer helpt bij de goede indruk uiteraard. Hoewel m'n eigen chauffage wat ontregeld is door de vliegtuigairco leek het me toch nog oke warm buiten. Gelukkig voor de bosbranden niet zo warm als de voorbije dagen! 

We hebben een aantal quick stops gedaan bij de Opera House, de Harbour, het Parlement, Hyde Park en 'enkele' shops 😉. Nadien enige tijd bij een Travel Bugs gezeten, een soort reisbureau, om eens te kijken welke route voor de volgende 2 maanden het meest praktische is (toevoegingen en aanpassingen vind je onder het tabblad 'Route'). Op 2 maanden tijd ga ik de hele Oostkust af van Cairns (jep, zaterdagmorgen zit ik weer 3u op 'n vliegtuig) helemaal naar Adelaide langs de kustlijn. Maar stilzitten doe ik niet: er is tijd voor een bezoekje en overnachting in het regenwoud (Cape Tribulation) en duiken in en onder watervallen, voor een trip naar de Whitsunday Islands om te gaan hiken en om te snorkelen en te duiken in het Great Barrier Reef, voor een 4x4 trip over Fraser Island en daarna is het tijd om als 'n echte Ozzie de surfplank vast te pakken en te surfen (of althans een poging doen tot) net onder Byron Bay. Afsluiten doe ik in Adelaide van waaruit ik net voor kerst terug naar Sydney ga om mijne schat daar op te wachten in de inkomhal. Can't wait!


The Opera House

St. Mary's Cathedral bij Hyde Park

3 opmerkingen:

  1. Vooral dat zinnetje "om mijne schat daar op te wachten" vind ik leuk ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeujj, al een eerste reisverhaal! Leuk om te horen dat je goed aangekomen bent en snel foto's posten hé :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch wel andere films op die supervliegtuigen dan...? Ik moet wel zeggen dat ik meer films verwacht had, op 6u tijd zagen we er soms ook al eens drie :-) Ik hoop dat het nog een tijdje 'oké warm' blijft terwijl wij hier overgaan naar herfst en winter! Geniet ervan lady! Maar wees altijd voorzichtig he! xoxo

    BeantwoordenVerwijderen